Star Wars: Squadrons, lupte cu nave spațiale în universul Războiului Stelelor

Autor: Cosmin Aionita | 16.06.2020
Star Wars: Squadrons, lupte cu nave spațiale în universul Războiului Stelelor

Electronic Arts, în colaborare cu Lucasfilm, a dezvăluit Star Wars: Squadrons, un nou joc de lupte cu nave spațiale din universul Războiului Stelelor. Mai exact, acțiunea din Squadrons va fi plasată după evenimentele din filmul Star Wars: Return of the Jedi, în ultimele zile ale Imperiului Galactic și în perioada de apariție a Noii Republici. Star Wars: Squadrons este așteptat pe piață în toamna acestui an, pe 2 octombrie 2020, pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Poveste single player, dar și multiplayer cross-platform

Star Wars: Squadrons este produs de Motive Studios și va oferi o perspectivă first person a luptelor spațiale dintre forțele Imperiului și cele ale Republicii. Vom avea parte de o poveste single player ce va include evenimente ce au avut loc după Bătălia de pe Endor, atunci când rebelii au reușit să distrugă cel de-al doilea Death Star. Jucătorii vor trece, pe parcursul misiunilor, atât prin carlingile navelor din Vanguard Squadron, eroi ai Noii Republici, cât și prin cele ale Titan Squadron, temuții piloți ai Imperiului Galactic. Pe parcursul poveștii, vom întâlni atât personaje noi, cât și figuri consacrate ale universului Star Wars, iar jucătorii își vor putea personaliza propriul erou.

În ceea ce privește componenta multiplayer, Star Wars: Squadrons promite lupte strategice cu nave spațiale în echipe 5 vs. 5: în modul Fleet Battles veți încerca să distrugeți nava-amiral a flotei adverse, în timp ce în Dogfights câștigă tabăra care a doborât mai multe nave ale adversarului. Colaborarea dintre membrii unei escadrile va fi imperativă pentru a obține victoria, iar piloții vor putea fi schimbați în funcție de necesități și obiective, hărțile urmând să fie plasate atât în locații cunoscute ale universului Star Wars, cum ar fi Yavin Prime, cât și în locuri noi, precum luna distrusă Galitan. Mai important, Star Wars: Squadrons va oferi suport pentru multiplayer cross-platform, utilizatorii de pe consolele PlayStation 4 și Xbox One, alături de cei de pe PC, având posibilitatea de a se juca între ei.

Star Wars: Squadrons lupte cu nave spațiale

Cu suport VR, dar fără microtranzacții

Star Wars: Squadrons promite și o selecție foarte bogată de upgrade-uri pentru nave, precum și de elemente de cosmetizare a acestora. Conform declarațiilor venite de la EA, acestea nu vor fi oferite în schimbul microtranzacțiilor, ci se vor debloca pe măsură ce avansați în joc. Când avansează în nivel, jucătorii vor căpăta acces la arme, motoare și scuturi noi pentru a-și îmbunătăți navele, dar și la elemente decorative pentru carlingă, pentru exteriorul navei sau pentru înfățișarea pilotului.

De asemenea, cei de la Electronic Arts și Motive Studios au promis că Star Wars: Squadrons va putea fi jucat în VR, atât pe PC (cu ajutorul unui dispozitiv VR compatibil), precum și pe PlayStation 4 (prin PlayStation VR).

Star Wars: Squadrons lupte cu nave spațiale

Gameplay-ul va putea fi urmărit la EA Play Live 2020

Nu în ultimul rând, vom putea viziona primele secvențe de gameplay din Star Wars: Squadrons în cadrul conferinței digitale EA Play Live 2020, ce va fi transmisă pe 19 iunie 2020, de la 2:00 dimineața (ora României). Veți putea urmări EA Play Live 2020 în direct chiar aici, pe Go4games.

Pentru EA Play Live 2020, EA promite anunțuri noi, premiere mondiale și multe astfel de surprize. Cel mai probabil, vom face cunostință cu selecția de jocuri pe care Electronic Arts o pregătește pentru lansarea consolelor de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X, dintre care nu vor lipsi obișnuitele iterații anuale ale seriilor FIFA sau Madden NFL.

Star Wars: Squadrons urmează să fie lansat pe 2 octombrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. Precomenzile pentru ediția de PC sunt deja disponibile prin intermediul Origin, Steam și Epic Games Launcher, la un preț echivalent cu 39,99€.

Star Wars: Squadrons lupte cu nave spațiale

Sursa: Electronic Arts

Urmărește Go4Games.ro pe Google News