Jucătorii din Rusia, excluși din competițiile oficiale de FIFA, Apex Legends și Rainbow Six Siege

Autor: Cosmin Aionita | 17.03.2022
Jucătorii din Rusia, excluși din competițiile oficiale de FIFA, Apex Legends și Rainbow Six Siege
Foto: Electronic Arts

Electronic Arts a dovedit, prin deciziile recente, că este una dintre cele mai active companii când vine vorba despre susținerea cauzei Ucrainei, după invadarea neprovocată a țării de către forțele armate ale Federației Ruse. După ce publisher-ul a eliminat echipele rusești din jocurile FIFA și NHL și a întrerupt vânzările în Rusia și Belarus, EA revine cu noi sancțiuni aplicate jucătorilor din aceste regiuni.

Astfel, Electronic Arts a luat hotărârea de a elimina toți jucătorii din Rusia și Belarus și echipele de eSports rusești și bieloruse din competițiile oficiale organizate în jurul titlurilor sale: Apex Legends Global Series și EA SPORTS FIFA 22 Global Series.

Acestă decizie a celor de la EA sosește la două săptămâni după ce ESL a suspendat echipele rusești Virtus.pro si Gambit din sezonul cu numărul 15 al ESL Pro League. De asemenea, alți operatori de competiții eSports, cum ar fi Blast și Elisa, au impus restricții împotriva echipelor din Rusia.

S-a preluat exemplul Jocurilor Olimpice

Totuși, urmându-se exemplul folosit și în cadrul Jocurilor Olimpice, ESL permite participarea e-atleților sau echipelor rusești în competițiile sale cu condiția ca aceștia/acestea să folosească nume neutre, fără a afișa logo-uri sau culori naționale, o soluție de compromis acceptată de Virtus.pro, spre exemplu.

O decizie similară au luat și cei de la Ubisoft (o altă companie care a stopat vânzările în Rusia), toate competițiile oficiale organizate în jurul jocurilor companiei, precum Russian Major League de Rainbow Six Siege, fiind suspendate. Jucătorii din Rusia vor putea să concureze în continuare în competițiile regionale și internaționale, dar vor fi nevoiți să o facă sub un steag neutru.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News