Când se lansează Resident Evil: Village? Demo-ul, disponibil acum pe PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 22.01.2021
Când se lansează Resident Evil: Village? Demo-ul, disponibil acum pe PlayStation 5

În cadrul showcase-ului prezentat în dimineața acestei zile, Capcom a prezentat numeroase noutăți legate de Resident Evil: Village, următorul episod al seriei ce a dat naștere genului survival horror. În primul rând, am avut parte de un nou trailer pentru Resident Evil: Village, pe care îl puteți urmări în continuare, dar și de confirmarea faptului că noul joc urmează să fie disponibil, pe lângă consolele de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X|S, și pe vechea generație PlayStation 4 și Xbox One, alături de PC (Steam).

Mai mult, a fost confirmată și data de lansare a jocului: Resident Evil: Village își va face apariția pe 7 mai 2021, iar o versiune demo va fi disponibilă, gratuit, în primăvara acestui an. De asemenea, cei care cumpără ediția pentru PlayStation 4 a jocului vor primi, gratuit, și acces la ediția digitală Resident Evil: Village pentru PlayStation 5, atunci când vor alege să facă upgrade la noua generație de console. Upgrade-ul next-gen gratuit va fi disponibil și pentru consolele Xbox, prin intermediul tehnologiei Xbox Smart Delivery.

Castelul Dimitrescu din România

Am primit și câteva secvențe de gameplay din Resident Evil: Village, fiind dezvăluit și faptul că protagonistul Ethan Winters va putea, de această dată, să-și achiziționeze item-uri, rețete de crafting și să-si personalizeze armele la un comerciant ce-și va face apariția în joc, poreclit “The Duke”. Village va pune la dispoziția jucătorilor un întreg sistem de crafting, aceștia urmând să poată folosi metarialele găsite pe parcursul aventurii pentru a crea cele necesare pentru a supraviețui. Alte elemente caracteristice seriei Resident Evil, precum gestionarea atentă a spațiului din inventar, vor fi prezente și în acest titlu.

Ethan Winters, protagonistul din Resident Evil 7 Biohazard, va avea o nouă misiune – găsirea fiicei sale –, ce-l va duce până în Castelul Dimitrescu și împrejurimile acestuia, aflate sub stăpânirea misterioasei Lady Dimitrescu. Având în vedere denumirea folosită, dar și faptul că, în inventar, se poate observa că moneda folosită sunt leii, putem trage concluzia că, într-adevăr, acțiunea din Resident Evil: Village se va petrece undeva pe teritoriul României.

Demo-ul exclusiv, disponibil acum pe PlayStation 5

De altfel, posesorii de console PlayStation 5 pot explora Castelul Dimitrescu în premieră, prin intermediul demo-ului exclusiv Maiden, disponibil chiar acum gratuit prin intermediul PlayStation Store. Acțiunea din acest demo este separată de cea a jocului principal, cu un alt personaj principal, și include doar explorare și puzzle-uri, nu și lupte sau inamici. Maiden utilizează însă câteva dintre tehnologiile ce se vor regăsi și în Resident Evil: Village, precum ray tracing sau audio tridimensional.

Resident Evil Village

Joc multiplayer gratuit inclus

De asemenea, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a seriei Resident Evil, Capcom a anunțat că posesorii jocului Resident Evil: Village vor avea acces gratuit și la “experiența multiplayer” RE:VERSE, ce va reuni personaje faimoase din serie, care se vor confrunta în meciuri Deathmatch Free For All. RE:VERSE va fi disponibil în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC, iar edițiile de console vor putea fi rulate și pe PlayStation 5 și Xbox Series X|S prin intermediul funcțiilor de backwards compatibility.

Resident Evil: Village va fi lansat pe 7 mai 2021, în ediții pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S și PC (Steam), iar precomenzile sunt disponibile chiar acum.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii