Fără exclusivități în cadrul jocurilor Call of Duty. Microsoft promite paritate pentru toate platformele

Autor: Cosmin Aionita | 23.10.2023
Fără exclusivități în cadrul jocurilor Call of Duty. Microsoft promite paritate pentru toate platformele
Foto: Callofduty.com

În cadrul celui mai recent episod al podcastului official Xbox, Phil Spencer, conducătorul diviziei de gaming din cadrul Microsoft, a lămurit câteva aspecte legate de viitorul seriei Call of Duty, după ce compania pe care o reprezintă a finalizat preluarea publisher-ului Activision Blizzard.

Astfel, conform lui Spencer, tot conținutul aferent viitoarelor jocuri Call of Duty va fi disponibil pentru toți utilizatorii, simultan, indiferent de platforma pe care aceștia vor alege să joace shooterele de la Activision:

Pentru jucătorii de Call of Duty de pe PlayStation și, în viitor, Nintendo, vreau să vă simțiți 100% ca parte a acestei comunități. Nu vreau să aveți sentimentul că există conținut pe care-l ratați, skin-uri, sau elemente restricționate temporar. Nu acesta este scopul nostru.

Obiectivul este paritatea 100% pe toate platformele, pe cât posibil, atât la lansare, cât și în privința conținutului suplimentar. „Pe cât posibil” pentru că este clar că vor exista diferențe de rezoluții și framerate-uri, în funcție de performanța de care este capabilă fiecare platformă, însă nimic altceva.

Nu încercam să ne folosim de Call of Duty pentru a vă determina să cumpărați o consolă Xbox. Îmi doresc ca „națiunea” Call of Duty să simtă susținerea noastră pe toate platformele.

În trecut, am suferit de pe urma unor înțelegeri de acest gen, unele skin-uri și chiar recentul Beta pentru Modern Warfare 3 nefiind disponibile pe Xbox… Nu cred că inițiativele de acest gen ajută comunitatea sau jocul.

Deci, dacă ești un jucător pe PlayStation, pe Nintendo, pe PC sau pe consolele Xbox, îmi doresc să te simți 100% ca parte a „națiunii” Call of Duty.

– Phil Spencer, conducătorul diviziei de gaming din Microsoft

Versiunile pentru PlayStation ale jocurilor Call of Duty au beneficiat de skin-uri exclusive și de conținut exclusiv temporar de aproape un deceniu, însă, odată ce înțelegerea existentă între Sony și Activision Blizzard va expira, aceasta practică va înceta.

Pentru a primi aprobarea de a finaliza achiziția publisher-ului Activision Blizzard, Microsoft a semnat contracte cu Sony și Nintendo prin care se obligă să aducă jocurile Call of Duty pe platformele acestora pentru urmăritorii 10 ani.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News