Când apare NBA 2K21 și cât va costa. Fanii seriei pot plăti în plus pentru o versiune specială dedicată lui Kobe Bryant

Autor: Cosmin Aionita | 09.07.2020
Când apare NBA 2K21 și cât va costa. Fanii seriei pot plăti în plus pentru o versiune specială dedicată lui Kobe Bryant

Pentru fanii baschetului virtual, singura serie de jocuri video care mai contează este NBA 2K de la 2K Sports. Așadar, întrebările logice pentru acești pasionați sunt când apare NBA 2K21 și, mai important, cât va costa jocul având în vedere lipsa de concurență din acest domeniu. Din păcate, nu putem spune că avem vești tocmai bune în acest sens.

Pentru început, cei care se mulțumesc cu edițiile pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC sau Google Stadia ale NBA 2K21 trebuie să știe că jocul va fi disponibil începând cu 4 septembrie 2020 pe toate aceste plaforme. De asemenea, NBA 2K21 nu va fi deloc ieftin, precomenzile pentru ediția Standard fiind disponibile la un preț echivalent cu 69,99€ pe consolele PS4 și Xbox One, respectiv 59,99€ pe PC (prin Steam) și Nintendo Switch. Spre exemplu, prin intermediul PlayStation Store România, NBA 2K21 pentru PS4 poate fi precomandat la prețul de 334,90 lei.

Când apare NBA 2K21

Ce se întâmplă însă cu edițiile next gen pentru PS5 și Xbox Series X?

NBA 2K21 este primul joc al seriei care urmează să-și facă apariția și pe viitoarea generație de console PlayStation 5 și Xbox Series X. Și, spre deosebire de alte titluri ce vor primi update-uri gratuite pentru aceste noi console (cum ar fi Cyberpunk 2077, de la CD Projekt RED), 2K Sports va folosi propria schemă de “monetizare” a acestor ediții next gen.

Prima variantă pentru cei interesați să joace NBA 2K21 pe PS5 sau Xbox Series X ar fi să aștepte apariția pe piață a edițiilor next gen ale jocului, programată pentru perioada sărbătorilor de iarnă din 2020. O precomandă pentru ediția Standard a jocului NBA 2K21 pentru PS5 sau Xbox Series X este însă mai scumpă: echivalentul a 74,99€.

Când apare NBA 2K21

Ce te faci însă dacă vrei sa joci NBA 2K21 încă din septembrie pe PS4 și apoi, odată cu apariția viitoarei console, să treci la ediția pentru PlayStation 5 (sau echivalentul pentru consolele Xbox)? 2K vine cu o soluție și în acest caz: achiziția ediției speciale NBA 2K21 Mamba Forever Edition, care va include atât accesul la varianta next gen a jocului, cât și o ediție digitală Standard a NBA2K21 pentru PS4 sau Xbox One. De asemenea, această ediție specială este dedicată lui Kobe Bryant, incluzând o serie de bonusuri digitale inspirate din cariera regretatului sportiv.

Prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru Mamba Forever Edition și pentru accesul la ambele ediții ale jocului (pentru consolele actuale, cât și pentru cele viitoare): nu mai puțin de 99,99€ în țările europene.

Când apare NBA 2K21

NBA 2K21 Mamba Forever Edition va fi disponibil și în variante ce vor include jocul de bază pentru PlayStation 4 și Xbox One, alături de acces la ediția digitală pentru PlayStation 5 sau Xbox Series X, atunci când aceasta apare, la același preț de 99,99€. Totuși, precomanda pentru varianta digitală de PS4 a NBA 2K21 Mamba Forever Edition este disponibilă, un pic mai ieftin, și prin intermediul PlayStation Store, la prețul localizat de “numai” 439,90 lei.

Când apare NBA 2K21

Concurența va oferi upgrade-uri gratuite de la PS4 la PS5

În timp ce 2K Sports a decis să aleagă calea unei ediții speciale, destul de costisitoare, pentru a oferi o cale de upgrade de la versiunea de PlayStation 4 (sau Xbox One) la cea de PlayStation 5 (sau Xbox Series X), concurența abordează strategii complet diferite.

Astfel, după cum aminteam mai devreme, viitorii posesori ai jocului Cyberpunk 2077 (de la CD Projekt) pentru PlayStation 4 sau Xbox One vor primi upgrade-urile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X complet gratuit.

De asemenea, grație tehnologiei Smart Delivery, o serie întreagă de jocuri pentru Xbox One vor primi update-uri gratuite pentru Xbox Series X, Assassin’s Creed Valhalla fiind unul dintre acestea.

Nu în ultimul rând, până și concurența directă de la EA Sports a decis să ofere gratuit FIFA 21 pentru PlayStation 5 și Xbox Series X tuturor celor care cumpără jocul pentru PlayStation 4, respectiv Xbox One.

Sursa: 2K.com, PlayStation Store

Urmărește Go4Games.ro pe Google News