Gran Turismo 7 a fost amânat! Când va fi lansat simulatorul auto pentru PS5

Autor: Cosmin Aionita | 25.02.2021
Gran Turismo 7 a fost amânat! Când va fi lansat simulatorul auto pentru PS5
Foto: Sony Interactive Entertainment

În recentul interviu acordat de Jim Ryan revistei GQ, CEO-ul Sony Interactive Entertainment a împărtășit numeroase informații interesante despre viitorul PlayStation: repornirea inițiativei Play At Home, primele detalii despre noul PlayStation VR pentru PS5, portarea mai multor jocuri exclusive pe PC (începând cu Days Gone), dar și portofoliul de titluri exclusive ce urmează să fie lansate în 2021 pentru PlayStation 5. Ryan a confirmat Returnal (așteptat pe 30 aprilie 2021), Ratchet & Clank: Rift Apart (programat pentru 11 iunie 2021) și Horizon Forbidden West (încă fără o dată de lansare exactă), omițând însă Gran Turismo 7. Întrebați fiind dacă Gran Turismo 7 a fost amânat, cei de la Sony au oferit următoarea explicație oficială:

Dezvoltarea jocului Gran Turismo 7 a fost afectată de dificultățile create de pandemia globală  de COVID-19 și, drept consecință, lansarea sa a fost mutată din 2021 în 2022. Având în vedere că pandemia continuă, situația rămâne dinamică și se poate schimba oricând, iar câteva dintre aspectele critice ale procesului de producție a jocului au fost întârziate pe parcursul ultimelor luni. Vom oferi mai multe informații despre data de lansare a jocului Gran Turismo 7, atunci când acestea vor fi disponibile.

O reîntoarcere la originile seriei

Dezvoltat de studioul Poplyphony Digital, Gran Turismo 7 a fost dezvăluit pentru prima dată, alături de consola PlayStation 5, în luna iunie a anului trecut. Spre deosebirea de precedentul titlu din serie – Gran Turismo Sport –, viitorul GT7 se va întoarce la rădăcini, readucând în prim plan modul Carieră single player care a consacrat aceste simulatoare auto de-a lungul timpului.

Înainte de a fi amânat, Gran Turismo 7 era așteptat în cursul acestui an. După noul calendar de lansări, jocul celor de la Polyphony Digital va vedea lumina zilei abia în 2022, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Sursa: GQ Magazine UK

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News