YouTube lucrează la un serviciu rival pentru Netflix Games

Autor: Adrian Popa | 26.06.2023
YouTube lucrează la un serviciu rival pentru Netflix Games
Foto: Profimedia Images

YouTube caută noi modalități prin care poate genera venituri, iar una dintre variante este lansarea unei platforme de jocuri similară cu Netflix Games.

Produsul se numește, potrivit unor surse ale Wall Street Journal (WSJ), Playables. Mai mulți angajați ai Google au primit deja acces la serviciu, pentru a-l testa. Cel mai probabil, Playables va putea fi folosit doar de către abonații YouTube Premium.

Serviciul este bazat pe tehnologia folosită de defuncta platformă Stadia. Utilizatorii vor face streaming de jocuri video, fără a fi nevoie să le descarce. Printre titlurile care apar în e-mailurile văzute de WSJ apare Stack Bounce.

Jocurile vor putea fi accesate instant prin intermediul aplicației principale YouTube sau prin intermediul unei aplicații dedicate. Aceasta va fi disponibilă pentru Android și iOS.

Netflix le oferă abonaților acces gratuit, fără reclame, la zeci de jocuri video. Multe dintre titluri sunt excelente. 

Cloud-ul este văzut ca fiind viitorul industriei de gaming, iar tot mai multe companii intră pe această piață. Chiar și BMW a introdus pe mașinile sale din Seria 5 o astfel de platformă.

Netflix lucrează, de asemenea, la un serviciu de streaming de jocuri video. Mai mult, Sony a început recent să testeze streaming-ul din cloud de jocuri pentru PS5.

Citește și: Șeful Xbox a spus de ce nu există o versiune de Minecraft pentru PS5

Pe piața de cloud gaming mai activează și alte nume mari, precum Nvidia, Amazon sau Microsoft.

YouTube atrage deja foarte mulți gameri pe platforma sa, care urmăresc conținut dedicat sau sesiuni de streaming live. De altfel, unele dintre cele mai populare canale de pe platforma de streaming video sunt dedicate jocurilor video.

Piața de cloud gaming a avut o valoare de aproximativ 2,4 miliarde de dolari anul trecut, veniturile fiind mai mari cu 74% comparativ cu cele înregistrate în 2021, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare a pieței Newzoo.

Sursa: WSJ

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News