Un nou joc Star Wars de la creatorea seriei Uncharted

Autor: Cosmin Aionita | 21.04.2022
Un nou joc Star Wars de la creatorea seriei Uncharted
Foto: Lucasfilm

Lucasfilm Games continuă colaborările cu diverse studiouri și publisheri în vederea realizării de noi jocuri video din universul Star Wars. Astfel, după parteneriatele cu Electronic Arts, Ubisoft și Quantic Dream, Lucasfilm a anunțat un nou acord cu Skydance New Media: cele două companii vor lucra împreună pentru dezvoltarea unui joc action/adventure bazat pe poveste, cu un fir narativ original, plasat în universul Star Wars.

La cârma acestui nou proiect se află Amy Hennig, mintea creativă din spatele unor serii legendare precum precum Uncharted sau Legacy of Kain (inclusiv Soul Reaver), precum și scenarista viitorului joc Forspoken.

Nu este pentru prima dată când Amy Hennig este implicată în realizarea unui joc Star Wars. Prima astfel de tentativă a fost alături de Visceral Games, autorii seriei Dead Space, la un titlu ce se dorea a fi o aventură liniară în universul Star Wars, cu o puternică componentă narativă. Din păcate, Electronic Arts a decis închiderea studioului Visceral Games, iar acest proiect a fost anulat.

În schimb, Skydance New Media este o apariție relativ nouă (2019) în industria divertismentului digital, înființată de Amy Hennig și Julian Beak cu scopul declarat de a crea experiențe interactive de înaltă fidelitate pentru platformele tradiționale de gaming și serviciile moderne de cloud streaming, cât mai accesibile pentru audiențele de pe glob. De la formarea sa, studioul a strâns deja o echipă consistentă de artiști și dezvoltatori cu experiență de decenii în domeniul jocurilor AAA, precum și consultanți din domeniile filmelor, televiziunii, jocurilor și benzilor desenate.

Noul joc Star Wars este cel de-al doilea proiect major pentru Skydance New Media, după ce, în ultima parte a anului 2021, a fost anunțat parteneriatul cu Marvel Entertainment pentru crearea unui joc nou, cu o poveste originală, ce va implica personajele Marvel.

Sursa: StarWars.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News