Ce jocuri pentru Xbox One merg pe Xbox Series X?

Autor: Cosmin Aionita | 20.07.2020
Ce jocuri pentru Xbox One merg pe Xbox Series X?

Încă din momentul dezvăluirii viitoarei generații de console Xbox Series X, Microsoft și-a asigurat fanii ca noul dispozitiv va putea rula toate titlurile pentru Xbox One, precum și o selecție bogată de jocuri de pe Xbox 360 și primul Xbox.

Toate aceste declarații țin foarte mult și de marketing-ul acestor noi console, iar, uneori, ce încearcă să transmită aceste companii nu este în întregime adevărat. În privința retrocompatibilității consolei Xbox Series X, Phil Spencer (conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft) a ținut să clarifice situația într-o postare recentă:

Intenția noastră este ca toate titlurile pentru Xbox One ce nu necesită Kinect să poată fi jucate pe Xbox Series X în momentul lansării consolei.

Cu alte cuvinte, într-adevăr, Xbox Series X va fi compatibilă cu jocurile pentru Xbox One, cu excepția celor care necesită senzorul Kinect, pentru care noua consolă Microsoft nu va oferi suport oficial. Spencer a venit și cu alte vești bune:

Datorită puterii hardware a consolei Xbox Series X, multe dintre jocurile voastre favorite de Xbox One vor beneficia de timpi de încărcare mai rapizi și de performanță mai bună pe noua consolă.

Mai exact, anumite jocuri de Xbox One vor putea fi rulate la rezoluții mai mari sau la framerate-uri mai bune pe Xbox Series X, similar cum, în acest moment, consola Xbox One X este capabilă să ruleze anumite jocuri de Xbox 360 la rezoluții mult mai mari decât cele inițiale. Mai mult, Xbox Series X va putea aplica HDR (High Dynamics Range) și jocurilor mai vechi ce nu beneficiau de această facilitate.

Și PlayStation 5 va putea rula jocuri de PS4

La dezvăluirea specificațiilor hardware ale PS5 din martie, arhitectul de sistem Mark Cerny a afirmat că majoritatea celor mai jucate 100 de titluri pentru PlayStation 4 deja rulează fără probleme pe PlayStation 5, Sony adăugând că au testat deja sute de titluri de PS4 și vor continua să o facă până la apariția PS5.

Ulterior, cei de la Sony au clarificat această informație, afirmând că fac eforturi semnificative pentru ca “marea majoritatea” a celor peste 4000 de jocuri disponibile pentru PlayStation 4 să funcționeze fără probleme și pe PlayStation 5.

Conform declarațiilor, compania se așteaptă ca aceste jocuri să ruleze pe PlayStation 5 în condiții semnificativ mai bune decât pe PS4, cu framerate-uri mai stabile și folosind rezoluții superioare. Jocurile sunt evaluate individual, pentru a detecta apariția unor eventuale probleme și rezolvarea acestora în timp util pentru lansarea noului PlayStation 5.

De asemenea, PlayStation VR și jocurile dedicate acestui dispozitiv ar trebui să ruleze și pe PlayStation 5.

Xbox Series X și PlayStation 5 sunt așteptate pe piață în toamnă târzie a anului 2020.

Sursa: Xbox Wire, Austin Evans YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Alex spune:

    Salutare! Am un plan o achiziție,dar ma macină întrebarea. Merge jocul kinect adventures de pe vechea consola Xbox 360,pe un Xbox X cu un adaptor la senzor kinect?
    Mulțumesc!