E3 2023 rămâne fără Xbox, PlayStation și Nintendo?

Autor: Cosmin Aionita | 31.01.2023
E3 2023 rămâne fără Xbox, PlayStation și Nintendo?

Chiar dacă organizatorii au confirmat că E3 se va întoarce în 2023 în formatul fizic tradițional, urmând să aibă loc în intervalul 13 – 16 iunie 2023, se pare că nu toți marii jucători din industrie susțin această revenire.

Mai exact, colegii de la IGN afirmă că au aflat, din multiple surse, că nici divizia Xbox a celor de la Microsoft, nici Sony PlayStation și nici Nintendo nu vor participa la E3 2023 și nu vor avea standuri în cadrul Los Angeles Convention Center, locul tradițional unde este organizat acest eveniment.

Informația se contrazice oarecum cu anunțul celor de la Xbox de săptămâna trecută, prin intermediul căruia confirmau ca se vor întoarce în Los Angeles pentru tradiționalul showcase din vară a viitoarelor jocuri ale companiei. Totuși, oficialii companiei nu au confirmat că acest eveniment va avea loc în cadrul E3 2023 sau separat. O eventuală absență de la E3 ar putea fi cauzată și de restructurările din Microsoft și valul recent de concedieri, inclusiv din cadrul diviziei de gaming a companiei.

De asemenea, conform surselor celor de la IGN, nici Nintendo și nici Sony nu vor fi prezenți la E3 2023. De altfel, Sony Interactive Entertainment a renunțat să mai participe la E3 încă din 2019, din cauza unor presupuse neînțelegeri cu Entertainment Software Association (organizatorii evenimentului).

Contactați de IGN, reprezentanții Nintendo, Sony PlayStation, Xbox și ESA (Entertainment Software Association ) nu au oferit niciun comentariu legat de acest subiect până în acest moment.

Sursa: IGN

Urmărește Go4Games.ro pe Google News