Microsoft închide o parte dintre studiourile Bethesda. Concedieri suplimentare în cadrul publisher-ului

Autor: Cosmin Aionita | 08.05.2024
Microsoft închide o parte dintre studiourile Bethesda. Concedieri suplimentare în cadrul publisher-ului

Microsoft a anunțat închiderea câtorva studiouri producătoare de jocuri ale publisher-ului Bethesda, pe care compania din Redmond l-a preluat complet în primăvara anului 2021.

Astfel, studiourile Arkane Austin, realizator al recentului shooter co-op cu vampiri Redfall, Tango Gameworks, responsabil pentru seria The Evil Within, pentru Ghostwire Tokyo și HiFi Rush, dar și Alpha Dog Games, autorii jocului de mobil Mighty DOOM, vor fi închise. Dezvoltarea de conținut nou pentru Redfall a fost încetată, cei care au cumpărat Bite Back Edition sau upgrade-ul Bite Back urmând să fie despăgubiți. Serverele jocului vor rămâne însă online, ceea ce nu se poate și despre Might DOOM, care va complet închis pe 7 august.

De asemenea, Roundhouse Studios, studio format din rămășitele vechiului Human Head Studios, va fi asimilat în echipa ZeniMax Online Studios, care dezvoltă și operează MMORPG-ul The Elder Scrolls Online.

Pe lângă închiderea acestor studiouri, vor mai avea loc concedieri și în cadrul diviziilor de publishing și conducere ale publisher-ului Bethesda.

Vestea a fost dată de Matt Booty, conducătorul studiourilor de jocuri din cadrul Microsoft, printr-un e-mail trimis către echipele Xbox și Bethesda. Conform acestuia, concedierile și închiderile de studiouri sunt motivate de nevoia de “a prioritiza titlurile de mare impact și de a investi în portofoliul de jocuri-blockbuster al celor de la Bethesda”.

Anul acesta, Bethesda urmează să lanseze Indiana Jones and the Great Circle (realizat de studioul Machine Games), precum și expansion-ul Shattered Space pentru Starfield. De asemenea, publisher-ul va continua să ofere susținere și conținut nou pentru MMORPG-urile The Elder Scrolls Online și Fallout 76. Nu în ultimul rând, studioul Arkane Lyon va continua să lucreze la Marvel’s Blade.

În martie 2021, Microsoft a finalizat achiziția publisher-ului Bethesda și a tuturor studiourilor ce aparțineau acestuia, în schimbul sumei de 7,5 miliarde de dolari, plătită la acea vreme în bani lichizi. După recentele închideri și concedieri, Bethesda nu mai include decât studiourile Arkane Lyon, Bethesda Game Studios, id Software, Machine Games și ZeniMax Online Studios.

Sursa: Arkane Studios X / Twitter, Tango Gameworks X / Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News