Sony promite stocuri suficiente de PlayStation 5. Consolele PS5 vor beneficia de disponibilitate crescută și în România

Autor: Cosmin Aionita | 07.02.2023
Sony promite stocuri suficiente de PlayStation 5. Consolele PS5 vor beneficia de disponibilitate crescută și în România
Foto: PlayStation România

Încă din momentul apariției sale din noiembrie 2020, PlayStation 5 a devenit unul dintre cele mai dorite și căutate produse atunci când vine vorba despre gaming. Această cerere pentru noua consolă de la Sony este rezultatul unui cumul de factori, pornind de popularitatea de care s-a bucurat generația anterioară PS4, cu mii de jocuri disponibile (care funcționează și pe PS5!), utilizatori obișnuiți deja cu ecosistemul PlayStation (din care nu lipsesc excelentele titluri exclusive!) și ajungând până la raportul favorabil dintre preț și specificațiile hardware generoase (controller cu feedback haptic, SSD rapid, procesor bazat pe o arhitectură performantă, matură și eficientă, precum și un cip video capabil de efecte moderne, precum Ray Tracing).

Iar, în privința lansării de titluri exclusive de calitate, provenite chiar de la propriile studiouri, Sony nu a dezamăgit nici în ultimii doi ani, jocuri precum Ratchet & Clank: Rift Apart, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Returnal, Demon’s Souls, Gran Turismo 7, Horizon: Forbidden West sau God of War: Ragnarok întregind lista motivelor pentru care gamerii își doresc un PS5. Din păcate, disponibilitatea consolei nu a fost pe măsura cererii, această „penurie tehnologică” afectând și alte domenii, precum soluțiile video pentru PC sau cipurile dedicate industriei auto, subiectul fiind prezent, pentru o perioada îndelungată, și pe primele paginii ale publicațiilor media.

2023 pentru PlayStation: accesorii, jocuri și stocuri crescute pentru PS5

Din fericire, după cum a afirmat și Jim Ryan (președinte și CEO al Sony Interactive Entertainment) pe scena de la CES 2023, consolele PlayStation 5 vor fi mult mai ușor de găsit pe rafturile magazinelor în cursul acestui an. De altfel, disponibilitatea crescută a consolelor PS5 face și subiectul celei mai recente campanii publicitare a celor de la PlayStation, clipul aferent „Live from PS5” strângând deja peste jumătate de milion de vizualizări pe YouTube.

În plus, în 2023, PlayStation se pregătește de extinderea portofoliului de produse dedicate consolei PlayStation 5: noul controller DualSense Edge tocmai a fost lansat, luna februarie va marca apariția celei de-a doua generații de PlayStation VR, iar restul anului ne va aduce nelipsitele titluri exclusive precum Final Fantasy XVI sau Marvel’s Spider-Man 2.

România nu face excepție: disponibilitate crescută a PS5 pentru țara noastră

PlayStation este prezent în mod oficial pe piața din România, beneficiem de magazinul digital PlayStation Store (cu prețuri în lei!), dar și de suport oficial pentru produsele achiziționate. De la această regulă nu face excepție nici disponibilitatea crescută a consolelor PlayStation 5, ce vor fi, conform promisiunilor oferite de reprezentanții companiei, mult mai ușor de achiziționat de acum încolo și în România.

Astfel, odată cu suplimentarea stocurilor de console PS5 pentru țara noastră, acestea vor fi disponibile în ofertele mai multor parteneri din retail-ul local. Se așteaptă, chiar începând de astăzi, stocuri mai mari în cadrul rețelei de magazine Altex (atât online, cât și în magazinele fizice!). De asemenea, tot în cursul acestei săptămâni, ar trebui să fie disponibile stocuri suplimentare și în alte magazine partenere din România, cum ar fi eMAG (bundle cu God of War: Ragnarok și Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, bundle cu Gran Turismo 7 si God of War: Ragnarok), Flanco (bundle cu God of War: Ragnarok si Uncharted: Legacy of Thieves, bundle cu God of War: Ragnarok si Horizon Forbidden West) sau Orange.

Care sunt avantajele de a achiziționa o consolă PS5 „pe canal oficial”, de la un magazin partener autorizat? Pe lângă siguranța că garanția este acordată pe plan local și eventualele probleme îți vor fi rezolvate cât mai rapid cu putință, beneficiezi de documentație în limba română (importantă pentru o anumită categorie de public), dar și de prețurile oficiale, fără creșteri artificiale ale costurilor de achiziție.

Mai mult, consola este disponibilă într-o sumedenie de pachete de tip bundle, ce includ atât selecții de jocuri recente și foarte dorite (God of War: Ragnarok, Horizon: Forbidden West, Gran Turismo 7 sau Uncharted: Legacy of Thieves Collection sunt doar câteva exemple), controllere suplimentare sau card-uri valorice pentru PlayStation Store, prin intermediul cărora viitorii posesori de PS5 își vor putea achiziționa ce titluri doresc din magazinul digital al celor de la Sony.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News