Reduceri de primăvară pentru jocurile PlayStation. Recomandările Go4Games

Autor: Cosmin Aionita | 21.04.2021
Reduceri de primăvară pentru jocurile PlayStation. Recomandările Go4Games

Ca în fiecare an, PlayStation dă startul unei campanii de primăvară ce propune reduceri consistente de prețuri pentru numeroase jocuri deja lansate, fie din propriul portofoliu first party, fie de la publisherii parteneri.

Astfel, prin intermediul acestor reduceri de primăvară, vă puteți achiziționa la prețuri avantajoase atât titluri exclusive de renume, precum Uncharted 4, God of War sau Ghost of Tsushima, cât și alte jocuri foarte populare, cum ar fi cele mai recente iterații ale seriilor FIFA, NBA 2K sau Grand Theft Auto.

De asemenea, deși majoritatea titlurilor incluse în această campanie de reduceri de primăvară se regăsesc, în format digital, pe PlayStation Store, o parte sunt oferite la prețuri diminuate și de magazinele de profil ce activează pe teritoriul țării noastre. Mai mult, în anumite cazuri, reducerea de preț este disponibilă doar pentru ediția fizică a respectivului joc.

Special pentru voi, Go4Games a realizat un scurt ghid al jocurilor pe care vi le recomandăm și pe care, cu ocazia acestor reduceri, le puteți achiziționa la prețuri reduse. Pentru a face lista noastră cât mai ușor de urmărit, am organizat titlurile selectate pe genuri, menționând, acolo unde este cazul, dacă jocul este disponibil la un preț redus și în ediția sa fizică.

Vă recomandăm totuși să consultați întreaga ofertă de reduceri de primăvară de pe PlayStation Store, mult mai multe jocuri, dintre care unele de nișă sau foarte apreciate de fani, fiind disponibile la prețuri reduse. Mai mult, câteva dintre aceste jocuri beneficiază și de upgrade-uri gratuite, ce conferă acces la edițiile next-gen pentru PlayStation 5.

Campania de reduceri de primăvară desfășurată prin intermediul PlayStation Store va fi valabilă până pe 28 aprilie 2021, în timp ce prețurile reduse pentru jocurile fizice disponibile în magazinele de specialitate din România vor fi disponibile până la sfârșitul acestei luni (30 aprilie).

Open World

Jocurile open world au devenit unul dintre genurile cele mai apreciate, producători precum Ubisoft sau Rockstar Games oferind numeroase titluri apreciate de acest tip. Nu în ultimul rând, am inclus și câteva titluri exclusive pentru PlayStation 4, renumite pentru nivelul calitativ și de finisare caracteristic studiourilor first party din portofoliul celor de la Sony.

Marvel’s Spider-Man (joc exclusiv PS4, review) – preț PlayStation Store: 94,95 lei, preț magazine retail: 94,90 lei
Watch Dogs Legion (upgrade la PS5 inclus, review) – preț PlayStation Store: 169,95 lei
Red Dead Redemption 2 Ultimate Edition (review) – preț PlayStation Store: 150,45 lei
Grand Theft Auto V: Premium Edition & Great White Shark Card Bundle (review) – preț PlayStation Store: 90,15 lei
Ghost of Tsushima (review) – preț magazine retail: 179,33 lei

Sport

Titlurile cu tematică sportivă sunt unele dintre cele mai populare jocuri de console, în special în ceea ce privește componentele acestora multiplayer, numeroase astfel de jocuri fiind incluse în campania de reduceri de primăvară de pe PlayStation Store.

FIFA 21 (upgrade la PS5 inclus) – preț PlayStation Store: 142,75 lei
NBA 2K21preț PlayStation Store: 99,37 lei
eFootball PES 2021 (ediții Juventus Torino/FC Barcelona/Manchester United/Bayern Munchen/Arsenal Londra) – preț PlayStation Store: 54,41 lei

Racing

La fel ca în cazurile jocurilor de sport, titlurile ce implică cursele auto sunt cât se poate de potrivite pentru fanii PlayStation, grație controlului mai exact oferit de gamepad (sau de un volan cu pedale, acolo unde este cazul), dar și posibilității, în cazurile unora dintre ele, de a juca multiplayer split screen pe aceeași consolă. Mai mult, selecția este bogată, pornind de la simulatoare mai serioase și ajungând până la titluri de curse arcade.

Gran Turismo Sport (joc exclusiv PS4, review) – preț PlayStation Store: 44,95 lei, preț magazine retail: 49,95 lei
DiRT 5 (upgrade la PS5 inclus) – preț PlayStation Store: 135,96 lei
GRIDpreț PlayStation Store: 41,22 lei
Burnout Paradise Remastered (review) – preț PlayStation Store: 40,45 lei
OnRushpreț PlayStation Store: 11,97 lei

Fighting Games

O altă categorie de jocuri care se potrivește ca o mănușă consolelor este cea a jocurilor ce implică lupta directă dintre două personaje (fighting games). Versiunile pentru PlayStation ale acestora sunt, de obicei, cele mai recomandate, grație d-pad-ului de bună calitate (crucea direcțională) de pe controllerele DualShock, dar și datorită comunității online numeroase.

Tekken 7preț PlayStation Store: 47,98 lei
SoulCalibur VI (review) – preț PlayStation Store: 43,38 lei
Street Fighter Vpreț PlayStation Store: 35,96 lei

Strategie

Un gen de jocuri atipic consolelor, pe care l-am introdus totuși în lista noastră de recomandări grație titlului de mai jos, foarte bine adaptat și pentru PlayStation 4.

Sid Meier’s Civilization VI (review) – preț PlayStation Store: 57,47 lei

RPG

Pe vremuri specifice altor medii (precum jocurile de tip tabletop), RPG-urile sunt din ce în ce mai prezente și pe console, recomandările de mai jos fiind adresate atât iubitorilor de experiențe role playing fantasy, cât și celor care apreciază subgenul JRPG sau titlurile cu tematică SF.

The Witcher III: Wild Hunt – Game of the Year Editionpreț PlayStation Store: 45,98 lei
Kingdom Come: Deliverence Royal Editionpreț PlayStation Store: 53,97 lei
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (review) – preț PlayStation Store: 47,58 lei
Deus Ex: Mankind Divided – preț PlayStation Store: 19,48 lei

Shooter

Fie că vă plac shooterele cu tematică militară, fie că vă împuscați inamicii pe o insulă tropicală, în adâncurile oceanului, în înaltul cerurilor sau chiar pe planeta Marte, puteți profita de aceste prețuri reduse:

Metro Exodus (review) – preț PlayStation Store: 53,97 lei
Battlefield 1preț PlayStation Store: 35,96 lei
Sniper Elite 4preț PlayStation Store: 33,99 lei
Crysis Remasteredpreț PlayStation Store: 76,45 lei
BioShock: The Collectionpreț PlayStation Store: 49,98 lei
DOOM (2016)preț PlayStation Store: 44,95 lei

Action/Adventure

De la excelentele titluri din seria Uncharted, alternativa cu Lara Croft în rolul principal și până la surprinzătorul A Plague Tale, aveți ce alege din categoria jocurilor ce îmbină acțiunea cu aventura. Ca bonus, am inclus și reușita aventură co-op A Way Out.

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (review) – preț PlayStation Store: 27,98 lei
A Plague Tale: Innocence (review) – preț PlayStation Store: 57,47 lei
A Way Out (review) – preț PlayStation Store: 38,97 lei
God of War (joc exclusiv PS4, review) – preț PlayStation Store (Digital Deluxe Edition): 87,03 lei, preț magazine retail: 49,95 lei
Uncharted 4: A Thief’s End (joc exclusiv PS4) – preț PlayStation Store: 44,95 lei, preț magazine retail: 49,95 lei
Uncharted: The Nathan Drake Collection (joc exclusiv PS4) – preț magazine retail: 49,95 lei
Uncharted: The Lost Legacy (joc exclusiv PS4, review) – preț magazine retail: 39,95 lei

Horror

În cazurile în care vreți să ajungeți la zi cu povestea seriei înainte de lansarea lui Resident Evil Village, titlurile mai vechi sunt oferite acum la prețuri reduse. De asemenea, iubitorii aventurilor horror interactive vor aprecia titluri precum Until Dawn sau cele incluse în colecția The Dark Pictures Anthology.

Resident Evil 7 Biohazard (review) – preț PlayStation Store: 44,95 lei
Resident Evil 6 (review) – preț PlayStation Store: 36 lei
Resident Evil 5preț PlayStation Store: 36 lei
Resident Evil 4preț PlayStation Store: 36 lei
The Dark Pictures Anthology: Little Hope (review) & Man of Medan (review) Bundle – preț PlayStation Store: 137,94 lei
Until Dawn (review) – preț PlayStation Store: 44,95 lei

Platformer

Titlurile platformer bine realizate pot reprezenta o provocare atât pentru jucătorii cu experiență, cât și pentru cei mici, ce abia acum descoperă jocurile video.

Little Nightmares Complete Edition (review) – preț PlayStation Store: 33,75 lei
Oddworld: New’n’Tasty: Complete Edition (review) – preț PlayStation Store: 24,87 lei
Trine 4: The Nightmare Prince (review) – preț PlayStation Store: 32,47 lei

Urmărește Go4Games.ro pe Google News