Relansarea unui joc mult așteptat, incertă din cauza războiului din Ucraina

Autor: Adrian Popa | 13.07.2022
Relansarea unui joc mult așteptat, incertă din cauza războiului din Ucraina

Relansarea GoldenEye 007 este incertă din cauza războiului din Ucraina, potrivit unor surse ale jurnalistului Jeff Grubb de la VentureBeat. În statul invadat de Rusia erau dezvoltate multe jocuri video înainte de izbucnirea conflictului. O parte dintre acestea au fost amânate, iar la unele s-a renunțat complet.

Jocul GoldenEye 007 urmează să fie disponibil pentru consolele Xbox de la Microsoft. Potrivit unor zvonuri, titlul va fi lansat și pe platforma Nintendo Switch. Microsoft și-a anunțat deja intenția de a face disponibile titluri pe care le deține și pe platformele rivale.


Proiectul a fost întârziat probabil și de plecarea din companie a lui Alex Kipman, responsabil cu dezvoltarea jocului. El a fost acuzat de comportament nepotrivit și că a hărțuit sexual mai multe angajate.

GoldenEye 007 urmează să fie relansat pentru a marca 60 de ani de filme James Bond. În joc, personajul principal trebuie să oprească un grup infracțional care dorește să distrugă, folosind un satelit, Londra, pentru a provoca un crah financiar global.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de filme James Bond. Primul titlu, „Dr. No”, a debutat în 1962. Jocul, care a debutat în 1997 pe consola Nintendo 64, este bazat pe filmul „GoldenEye” din anul 1995.

Războiul din Ucraina a avut efecte profunde în industria de gaming. Mai multe companii și-au anunțat ieșirea de pe piața din Rusia, iar altele au ajutat statul invadat de armatele lui Putin cu fonduri substanțiale.

Mai mult, conflictul a determinat Guvernul Poloniei să ofere gratuit, pentru elevi și profesori, jocul video anti-război This War of Mine. Titlul, dezvoltat de studioul 11 Bit Studios, a devenit „lectură oficială” în școlile din statul european.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News