Ubisoft nu va participa la E3 2023. Ce soluție alternativă a ales compania

Autor: Cosmin Aionita | 28.03.2023
Ubisoft nu va participa la E3 2023. Ce soluție alternativă a ales compania
Foto: Profimedia Images

După ce zvonurile care indicau absența unor mari jucători de la E3 2023 s-au adeverit, Microsoft urmând să nu ia parte la acest eveniment, a venit rândul unui nou publisher important să refuze participarea la ediția E3 din acest an. Este vorba despre Ubisoft, companie care intenționa inițial să ia parte la E3, însă care s-a hotărât între timp să „meargă într-o direcție diferită”:

E3 a fost gazda unor momente de neuitat din industria jocurilor video pe parcursul anilor. Totuși, deși inițial am avut intenția de a fi prezenți în mod oficial la E3-ul din acest an, am luat decizia ulterioară de a merge într-o direcție diferită și de a organiza Ubisoft Forward Live pe 12 iunie, în Los Angeles. Abia așteptăm să împărtășim mai multe detalii cu jucătorii noștri.

– purtător de cuvânt Ubisoft

Așadar, Ubisoft a luat decizia de a sări peste prezența la E3, alegând în schimb să-și organizeze propriul eveniment – Ubisoft Forward Live – cu doar o zi înainte de startul ediției 2023 a Electronic Entertainment Expo (13 – 16 iunie). Cel mai probabil, în cadrul acestei ediții speciale Ubisoft Forward Live vom avea parte de update-uri referitoare la câteva dintre jocurile mult-așteptate ale companiei, precum Assassin’s Creed Mirage, The Crew Motorfest, Avatar: Frontiers of Pandora sau remake-ul Prince of Persia: The Sands of Time.

Ubisoft nu este singura companie importantă care va absenta de la E3 2023

Ubisoft abordează astfel aceeași strategie precum divizia Xbox a Microsoft: evită să expună în cadrul evenimentului oficial E3, preferând să-și organizeze propria prezentare în aceeași perioadă.

Cel mai probabil, nici cei de la PlayStation nu vor fi prezenți la E3 2023. Sony Interactive Entertainment a renunțat să mai participe la E3 încă din 2019, din cauza unor presupuse neînțelegeri cu Entertainment Software Association (organizatorii evenimentului).

Nu în ultimul rând, gigantul japonez Nintendo a confirmat, de asemenea, că nu va participa la ediția E3 din acest an.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4Games.ro pe Google News